Logo
Genre:
Rytmisk
Folk
Temaer:
Julekoncerter
Kirkekoncerter
Opsætning:
Solo
Pressemateriale: Download (jpeg)

Tomas Høffding

Tomas Høffding er mest kendt som forsanger og bassist i det internationale succesorkester WhoMadeWho. Med et musikerliv præget af massive udlandsturneer og kæmpe fester har han med årene følt sig kaldet til at skabe sange ved siden af WhoMadeWho – sange som har fokus på det nære, intime og personlige. Sange som kan samle folk om sig selv og hinanden.

Temaer:
Kirkekoncerter
Musikgudstjenester
Opsætning:
Solo

Moderne danske visesange om tro, håb og kærlighed

Marc Facchini er en ener på den danske musikscene. I starten af 2010’erne var den dansk/italienske sangskriver frontmand i det KarriereKanon-vindende rockband Mescalin Baby, og senere i det genrebrydende artpop-projekt Mother Lewinsky. Siden 2015 har han turneret land og rige rundt, med sit dansksprogede soloprojekt, hvor Facchini’s psykedeliske neo-folk har fortryllet publikum på alt fra store festivalscener til tætpakkede dagligstuer.

“I en afbalanceret vekselvirkning mellem bragende agitation og intim minimalisme viser Marc Facchini med sin tredje plade, at han er en sangskriver af høj karat. Sjældent har dansksproget folk lydt så nærværende og nødvendigt.” Lousie Rosengreen, Dagbladet Information, Anmeldelse af Himmelmekanik (2018)

Genre:
Rytmisk
Folk
Temaer:
Kirkekoncerter
Opsætning:
Solo
Pressemateriale: Download (zip)

Tue West Solo

I knap 20 år har Tue West opholdt sig på sin egen musikalske platform og har samtidig været en bestanddel af 0’ernes store generation af

dansksprogede sangskrivere.
Nærværende og altid aktuelle sange om livet er omdrejningspunktet og den udtryksfulde og improviserede tilgang til musikken er en stor del af musikerens dna.
Altid med et dynamisk set up, med plads til bredde i lyd og retning, der går hånd i hånd med fordybelsen i det traditionelle håndværk som sangskriver og fortæller.

Seneste udgivelser:
Den 5. november udgav Tue West sit første album i 5 år: “Frihed Til At Være En Fange”. I Perioden siden sidste album,“Derer ingen der venter på os” (2016), har han udsendt en EP og en håndfuld singler. Ydermere er sangskriveren repræsenteret i den 19. Udgave af Højskolesangbogen med sangen “Hvad tænker Ingrid på” Eslund/West.

På både albummet og til livekoncerter flirter sangskriveren med inspiration fra 70/80’ernes guitarkoryfæer, med den dansksprogede poesi som det fortællende midtpunkt.
Bagkataloget og de nye sange bliver fortolket i rejsen rundt i den improvisationsprægede folk/rock og i det autentiske nærvær.

Solo koncerterne har et intimt særpræg, båret frem af improviserede passager, poesi og historiefortælling, samt et bredt og genkendeligt bagkatalog.

Vokal, Guitar mm: Tue West

Genre:
Salmer
Rytmisk
Temaer:
Fællessang
Kirkekoncerter
Opsætning:
Solo
Pressemateriale: Download (pdf)

Lars Fiil

I Et Nyt Lys Udvalgte salmer fortolket og bearbejdet af pianist Lars Fiil Med udgangspunkt i et udvalgt af de smukkeste salmer fra den danske salmebog skaber den prisvindende jazzpianist Lars Fiil en meditativ og intens koncertoplevelse.

Her inviterer han lytteren indenfor i et helt særligt klangligt univers hvor han udforsker de stærke salmers helt unikke melodier og harmonier. Med en stor respekt for det kompositoriske og lyriske udgangspunkt vender og drejer han de velkendte sange og får dem til at fremstå i et nyt lys.

Lars Fiil har udgivet fem anmelderroste albums i eget navn, og har derudover medvirket på mere end 10 albums som sideman. Han har spillet koncerter i hele verden og har flere gange været nomineret til en Danish Music Award Jazz.

Sagt om koncerten: “Det store foyerrum fyldtes på en helt særlig måde af en svævende klang fra gulv til loft” “Vi fornemmede det, som om der var et helt stort orkester i rummet” “Nej, hvor gad jeg godt høre ham igen!”.

Genre:
Foredrag
Temaer:
Fællessang
Opsætning:
Solo

CHRISTIAN DYRST

Der bydes på kendte og ukendte fællessange, pejlinger i tid og retning, afstikkere og forbindelser. Fortællinger om bogen. Fortællinger om sangene.

– og om hvorfor det lige er dem….

– og naturligvis klaverakkompagnement.

Christian Dyrst
Strejftog i højskolesangbogen (Evt strejftog i den NYE højskolesangbog) Christian Dyrst vil fortælle om Højskolesangbogen og dens oprindelse. Han vil give nogle bud på hvorfor den er her, hvorfor den ser ud som den gør og hvad det er for tanker i højskolebevægelsen, der fostrer sådan en sangbog. Hvad er folkelig sang i grunden for en størrelse. Og så skal der naturligvis synges. Ingen tvivl om det. Det er sundt for fællesskabet, eftertanken og åndedrættet. Andre Overskrifter: Hvorfor skal vi synge? Hvad er fællessangen er for en størrelse, hvorfor er den her og hvad den er godt for. Den Fynske Sang… En aften med fynske sange, fynske historier, Carl Nielsen og fynske finurligheder… Christian Dyrst, er statspr. musikpædagog, korleder, komponist og seminarielærer på Den frie Lærerskole i Ollerup, skriver selv kormusik og musik til folkelige sange.

Genre:
Rytmisk
Temaer:
Koncert for børn
Opsætning:
Solo

KONCERTER, DER BÆRER PRÆG AF VESTJYSK LUNE OG STOR EFTERTÆNKSOMHED

Hans Jørn Østerby har optrådt som sanger og musiker i mere end 30 år. Han er født på Fyn, men er opvokset i det jyske. Og det jyske sind kan han ikke løbe fra. Østerbys koncerter er nemlig præget af den vestjyske lune, stor eftertænksomhed og en god del underspillet humor.

Han har udgivet en stribe CD’er – faktisk 15 af slagsen. Hans Jørn Østerby skriver alt materiale selv. Sangene er personlige, vedkommende og fortællende. Han er ikke bange for at sætte ord på sindets dybe afkroge, og hans udgangspunkt er det skrøbelige menneskeliv med dets sejre og nederlag. Han lægger aldrig skjul på, at han ser Gud som et godt fundament for menneskelivet.

Den jyske troubadour har spillet og optrådt over det meste af landet såvel som i radio og på TV. Fra tid til anden har der været mulighed for afstikkere til udlandet. Således har han optrådt i danske kirker i Belgien og i Sverige. Han har lavet koncerter for unge i Norge og i Tyskland. Han har sunget for volontører i Israel, for NATO-soldater i Bosnien og på skoler og i kirker i det afrikanske land, Liberia. Desuden har han været på turné på Færøerne, og to gange har han optrådt i USA, hvor han har lavet en stribe børneforestillinger og skolekoncerter.

Genre:
Rytmisk
Foredrag
Temaer:
Foredrag
Kirkekoncerter
Opsætning:
Solo

EN SANGSKRIVERS BEKENDELSER

Koncertforedrag ved Marcus Winther-John

  • Hvordan endte sangen, Sanne Salomonsen havde frabedt sig, som hendes nyklassiker ”Hjem”?
  • Hvilke to brud i Tim Christensens liv skabte grundlaget for sangen ”King’s Garden”?
  • Hvordan skriver man et hit?

Marcus har skrevet sange til alle fra Christopher til Sys Bjerre og fra X Factor-vindere til japanske boybands. Med koncertforedraget En sangskrivers bekendelser giver han et sjældent indblik i livet som sangsmed og stjernernes fortrolige. Vi får historierne bag de kendte sange og hører dem i intime akustiske udgaver.

Marcus startede som forsanger i bandet Inside The Whale og har siden da rejst verden tynd som sangskriver, turneret som kapelmester for Peter Belli, og sidste år debuterede han som forfatter med Skriv hits & sælg dem. For nylig fulgte han op med beretningen om Peter Bellis afskedsturné, Kapelmesterens Dagbog.

Genre:
Rytmisk
Country
Folk
Temaer:
Julekoncerter
Kirkekoncerter
Opsætning:
Solo
Duo
Trio

AMERIKANSK GOSPEL OG AMERIKANSKE SPIRITUALS, HYMNER OG BALLADER

Tamra Rosanes
Tamra Rosanes, Danmarks amerikansk fødte countrydronning, medvirker i et nyt musikalsk koncept Hallelujah Special, hvor hun synger amerikansk gospel og amerikanske spirituals, hymner og countryballader. Hun har slået sig sammen med to spændende, originale musikalske personligheder. J. Tex – Jens Einer Sørensen, som spiller guitar, banjo, violin og mundharpe, og som er kendt fra Americana og countrymiljøet. Og Tim Kristensen – kendt fra Rockabilly og countrymiljøet – på kontrabas.


HALLELUJAH SPECIAL

“Med Hallelujah Special vil vi tage folk med på en tur gennem USAs sangskat på vores egen måde. Med følsomhed, med kant og med kærlighed til musikken og dens betydning for USAs historie. Hallelujah Special byder bl.a. på Hank Williams simple og gospelinspirerede sange, sorte slave-gospelsange som Go Tell it On the Mountain, hvide spirituals som Poor Wayfaring Stranger og Life´s Railroad to Heaven og countrysange af Johnny Cash og Patsy Cline”, fortæller Tamra Rosanes.

“Vi håber, at HALLELUJAH SPECIAL vil synge publikum glad og varm med nærvær, følsomhed og festlighed – og få kirken til at stråle af energi og stor musikalitet”, siger Tamra Rosanes.

Genre:
Salmer
Rytmisk
Foredrag
Temaer:
Foredrag
Julekoncerter
Kirkekoncerter
Opsætning:
Solo
Duo

EN AF LANDETS MEST ELSKEDE SANGERE OG SANGSKRIVERE

Lige fra begyndelsen af 80’erne, som medlem af popgruppen Tøsedrengene, og til i dag, har hun og hendes sange været en del af dansk kultur. Alle aldersklasser, og mennesker fra alle egne og dele af Danmark har igennem årtier mødtes omkring de sange, hun har skrevet og fortolket.
Anne Dorte har været en kendt og værdsat gæst i danske kirker siden hun i begyndelsen af 00’erne udgav to albums med traditionelle danske sange og salmer: ”Fred hviler over land og by” og ”Så stille som sne” De to albums fik stor succes, og det var naturligt at søge ud i kirkerne for at mødes med publikum om sangene.

Siden har Anne Dorte flittigt optrådt i danske kirker med sin duo bestående af pianisten Jesper Bo Hansen og guitaristen Johannes Nørrelykke. I dag med et repertoire der både indeholder hendes egne klassiske hits og sange, og et udvalg af sange fra den danske sang og salmeskat tilpasset årstiden.

En kirkekoncert med Anne Dorte Michelsen er et stykke dansk kultur, med sange som vi kan mødes om og genkende os selv i. Med inderlighed, fortælleglæde og et strejf af humor.

Musikalsk Foredrag: Hvem kan forklare en solnedgang?

En aften med Anne Dorte Michelsen.

De fleste kender Anne Dorte Michelsens sange og tekster.
I  årtier har de besunget det liv vi deler, og ind imellem også kæmper med hver for sig. I sit musikalske foredrag: ‘Hvem kan forklare en solnedgang?’ fletter Anne Dorte Michelsen sine egne sange og historierne bag, sammen med troen, mødet med Gud i musikken, og i salmerne. Det er historien om, hvordan hun helt fra barndommen fandt trøst og styrke i musikken. Både i sin egen musik, og tidens rock og popmusik. Men i lige så høj grad i de traditionelle danske sange og salmer. Og det er fortællingen om, hvordan sangene, både de ‘nye’ og de ‘gamle’ gennem årene ledte hende på sporet af troen og kirken. Det er beskrivelsen af sammenfaldet mellem den enkle og dybe ro og genkendelse, der kan folde sig ud i en sang, og så mødet med den større sammenhæng i troen og salmerne.

  • Hvordan kan denne tro finde en plads i vores moderne liv?
  • Hvordan kan vi åbne hjertet for nåden og mysteriet?
  • Hvordan giver vi os over til troen og alt det vi ikke kan forklare, men snarere fornemme, end forstå?
  • Er der et enkelt svar, eller findes svaret og bærebølgen i netop musikken?

Denne aften er ikke en koncert, men en fortælling,  med små musikalske eksempler, og en lejlighed til et intimt og personligt møde med mennesket bag sange, de fleste har lyttet  til, mange har følt sig rummet i, og ramt af, og stort set alle har danset til og sunget med på.

Genre:
Rytmisk
Folk
Temaer:
Familiekoncert
Kirkekoncerter
Opsætning:
Solo
Pressemateriale: Download (zip)

CARSTEN KNUDSEN PÅ UKULELE

Carsten Knudsen fra De Nattergale har spredt glæde med smukke sprøde toner fra sin ukulele ikke bare i Danmark men også udenlands. Han kan også kaldes Hofleverandør, for han spillede ukulele for dronningen på hendes 70 års dag.

At spille solo ukulele (uden sang) er en sjælden ting i Danmark. Ukulelen har bragt ham på eventyr til Blue Mountain Ukulele Festival i Australien og Sibelius Museet i Turku. I Danmark har han spillet på Jazzfestivaller og har udført adskillige koncerter i kirker og kulturhuse.

Koncerten veksler mellem det meditative og det folkelige med historier og pudsige indfald undervejs i koncerten. Repertoiret veksler mellem evergreens og Carstens Knudsen egne kompositioner. Here Comes The Sun, Volare , Bella Notte bare for at nævne at par af dem der kunne være på programmet..

Koncerter afholdt i: Fløng kirke. Kildebrønd Kirke, Ovsted kirke Tebstrup, Stenlille kirke, Gyngen Århus, Ukulele festival i Oslo, Svinninge kirke, Køge Ukulele festival, Foyeen Musikhuset Århus, Herskind kirke, Bar Hikoru Tokyo, Ukulele Club Stockholm, Ukulele Club Helsinki ………..

Citat fra Rootzone anmeldelse af CD:
“Carsten Knudsen kan sit kram og forstår at få mange forskellige klange, toner og melodier ud af ukulelen, så trods de mange numre bliver det ikke ensformigt at lytte til.”Latency” og ”Seize the day” er et par smukke numre, som er værd at lytte til. Men især med de mere muntre toner i ”Flabbergasted”, ”Hot and Spicy” eller ”The Drunken Moose” beviser Carsten Knudsen ukulelens mange nuancer. For han styrer de fire strenge med suveræn hånd og får det optimale ud af det lille instrument.”

Ukulele, Uddrag fra koncert Svinninge kirke 16, dec 2018
Koncert i Kirken Aps – Langelinie 20, 5230 Odense M – CVR.nr: 42378518