Logo
Genre:
Folk
Temaer:
Foredrag
Opsætning:
Duo
Pressemateriale: Download (zip)

Svøbsk musikalsk foredrag

Maren Hallberg og Jørgen Dickmeiss danner det musikalske makkerpar Svøbsk og de fører lytteren igennem den fascinerende historie om folkemusikkens sammenspil med kirken.
I dette foredrag kommer publikum til at opleve smukke lig salmer, åndelige viser, finurlige skæmteviser, historier om kalkmalerier og dans i kirken samt fælles salmesang.

Maren og Jørgen mødte hinanden, da de studerede på folkemusiklinjen på konservatoriet for 20 år siden. Siden har de dannet makkerpar både musikalsk og privat og det har ført dem ud på mangt et musikalsk eventyr.

Svøbsk har gennem alle årene spillet koncerter i kirken og her blev de optaget af den fælles historie, som kirken og folkemusikken deler. Ud fra denne fælles nysgerrighed udspringer dette foredrag.

Svøbsk blender med flair for det nye og kærlighed til det gamle, den traditionelle spillemandsmusik, egne kompositioner, salmer og sange i et personligt og levende udtryk – et sammenspil som de har finpudset gennem de sidste 20 år. Svøbsk skaber en fortryllende og festlig stemning , og søger den nære kontakt med publikum.

”SVØBSK fortæller med humor, nærvær og stor musikalitet om folkemusikkens forbindelser til kirken gennem tiden -kan varmt anbefales!”
Jonas Hunt, Domkantor i Ribe

Genre:
Rytmisk
Folk
Temaer:
Foredrag
Kirkekoncerter
Opsætning:
4 personer
Band
Pressemateriale: Download (zip)

Koncert & Foredrag om CV Jørgensen

Dansk rock er i sin oprindelse ikke kristen. Tværtimod. Den var et opgør med alle former for indretninger og institutioner inklusiv kirke og kristendom. Alligevel har den ikke kunnet luge ud i det kristne sprog. Ikke engang i rockens egne tekster. Det er, som om kristne ord og begreber sniger sig ind i dansk rock mere eller mindre ubemærket.

Vi er 3 musikere og en præst, der i 2 X 45 minutter fortolker C.V. Jørgensens musik og tekster. Musikken er tilbagelænet med nerve, fortolkningerne kristne, eksistentielle og biografiske. Det musikalske foredrag er for alle med interesse for C.V. Jørgensen, rockpoesi og teologi. Under hele det musikalske foredrag veksles der mellem foredrag og koncert med hele 9 af de bedste sange fra CV’s univers.

Anders Kjærsig (Tolker & taler): Præst, forfatter og debattør – har skrevet bogen ”Liv og lys” om CV Jørgensen i 2006.

Kim Sagild (Guitar & kor): Har en lang og flot karriere, bl.a. som guitarist, musiker og producer for store danske stjerner, som Nanna og Thomas Helmig og var bagmand til Afrika sangen.

Lene Nørgård Christensen (Percussion & vokal): Har igennem flere årtier spillet med det Belgisk/Congolesiske verdensnavn, “Zapmama”. Af danske topnavne kan nævnes Mek Pek Party Band.

Thorkil Bisgaard (Sang & guitar): Kendt fra det aarhusianske musikmiljø, bl.a. som sanger og oplevelses-medarbejder. Synger med dynamik, personlighed og nærvær.

Pressen skrev:

“C.V. Jørgensen fyldte halvfjerds, da landet var lukket ned, og fejringen fik aldrig vinger. Det laver præst Anders Kjærsig og bandet “Det si’r sig selv” om på med et musikalsk foredrag, hvor Skårup-præsten viser sig som en sand entertainer.” – Fyens Stiftstidende.

“Der er næppe noget der swinger som hovedgaden i Skårup en torsdag eftermiddag med regntunge skyer. Det skulle da lige være bandet “Det si’r sig selv”, som ikke disker op med rock i synagogen men pop i præstegården.” – Fyens Stiftstidende.

Koncert & Foredrag præsentation

Genre:
Rytmisk
Foredrag
Temaer:
Foredrag
Kirkekoncerter
Opsætning:
Solo

EN SANGSKRIVERS BEKENDELSER

Koncertforedrag ved Marcus Winther-John

  • Hvordan endte sangen, Sanne Salomonsen havde frabedt sig, som hendes nyklassiker ”Hjem”?
  • Hvilke to brud i Tim Christensens liv skabte grundlaget for sangen ”King’s Garden”?
  • Hvordan skriver man et hit?

Marcus har skrevet sange til alle fra Christopher til Sys Bjerre og fra X Factor-vindere til japanske boybands. Med koncertforedraget En sangskrivers bekendelser giver han et sjældent indblik i livet som sangsmed og stjernernes fortrolige. Vi får historierne bag de kendte sange og hører dem i intime akustiske udgaver.

Marcus startede som forsanger i bandet Inside The Whale og har siden da rejst verden tynd som sangskriver, turneret som kapelmester for Peter Belli, og sidste år debuterede han som forfatter med Skriv hits & sælg dem. For nylig fulgte han op med beretningen om Peter Bellis afskedsturné, Kapelmesterens Dagbog.

Genre:
Salmer
Rytmisk
Foredrag
Temaer:
Foredrag
Julekoncerter
Kirkekoncerter
Opsætning:
Solo
Duo

EN AF LANDETS MEST ELSKEDE SANGERE OG SANGSKRIVERE

Lige fra begyndelsen af 80’erne, som medlem af popgruppen Tøsedrengene, og til i dag, har hun og hendes sange været en del af dansk kultur. Alle aldersklasser, og mennesker fra alle egne og dele af Danmark har igennem årtier mødtes omkring de sange, hun har skrevet og fortolket.
Anne Dorte har været en kendt og værdsat gæst i danske kirker siden hun i begyndelsen af 00’erne udgav to albums med traditionelle danske sange og salmer: ”Fred hviler over land og by” og ”Så stille som sne” De to albums fik stor succes, og det var naturligt at søge ud i kirkerne for at mødes med publikum om sangene.

Siden har Anne Dorte flittigt optrådt i danske kirker med sin duo bestående af pianisten Jesper Bo Hansen og guitaristen Johannes Nørrelykke. I dag med et repertoire der både indeholder hendes egne klassiske hits og sange, og et udvalg af sange fra den danske sang og salmeskat tilpasset årstiden.

En kirkekoncert med Anne Dorte Michelsen er et stykke dansk kultur, med sange som vi kan mødes om og genkende os selv i. Med inderlighed, fortælleglæde og et strejf af humor.

Musikalsk Foredrag: Hvem kan forklare en solnedgang?

En aften med Anne Dorte Michelsen.

De fleste kender Anne Dorte Michelsens sange og tekster.
I  årtier har de besunget det liv vi deler, og ind imellem også kæmper med hver for sig. I sit musikalske foredrag: ‘Hvem kan forklare en solnedgang?’ fletter Anne Dorte Michelsen sine egne sange og historierne bag, sammen med troen, mødet med Gud i musikken, og i salmerne. Det er historien om, hvordan hun helt fra barndommen fandt trøst og styrke i musikken. Både i sin egen musik, og tidens rock og popmusik. Men i lige så høj grad i de traditionelle danske sange og salmer. Og det er fortællingen om, hvordan sangene, både de ‘nye’ og de ‘gamle’ gennem årene ledte hende på sporet af troen og kirken. Det er beskrivelsen af sammenfaldet mellem den enkle og dybe ro og genkendelse, der kan folde sig ud i en sang, og så mødet med den større sammenhæng i troen og salmerne.

  • Hvordan kan denne tro finde en plads i vores moderne liv?
  • Hvordan kan vi åbne hjertet for nåden og mysteriet?
  • Hvordan giver vi os over til troen og alt det vi ikke kan forklare, men snarere fornemme, end forstå?
  • Er der et enkelt svar, eller findes svaret og bærebølgen i netop musikken?

Denne aften er ikke en koncert, men en fortælling,  med små musikalske eksempler, og en lejlighed til et intimt og personligt møde med mennesket bag sange, de fleste har lyttet  til, mange har følt sig rummet i, og ramt af, og stort set alle har danset til og sunget med på.

Genre:
Rytmisk
Temaer:
Foredrag
Kirkekoncerter
Opsætning:
Band

”CASH I KIRKEN EN MUSIKALSK FORTÆLLING”

Engle og dæmoner blander sig med countrymusik og amerikansk musikhistorie, når sangeren Karsten Holm & band leverer ”Cash i kirken”. En musikalsk fortælling om Johnny Cash og den evige kamp mellem det religiøse og tilværelsens skyggesider, der var en enorm drivkraft for ham som kunstner.

”Cash i kirken” handler om Johnny Cash og de indre kampe, han hele sit liv udkæmpede, og som udmøntede sig i de formidable sange og fortolkninger, han efterlod til denne verden. Karsten Holm fortæller om Cash’ tro, hans dæmoner, stofferne og alkoholen, hans kamp for at holde misbruget nede – den evige kamp mellem det gode og det onde.

Karsten Holm, vokal, guitar
Bjørn Bønne Petersen, kontrabas og kor
Martin Blom, diverse guitarer og kor
Knud Erik Fuddi Steengaard, violin og kor

”BEATLES I KIRKEN PÅ ÅNDELIG REJSE MED THE BEATLES”

Koncertfortællingen “Beatles i kirken” fortolker nogle af de stærke og eftertænksomme Beatles-sange og fortæller om dengang, John, Paul, George og Ringo søgte mod øst for at finde svar på de helt store spørgsmål.

Blandt de sange, der kom ud af opholdet i Indien, var George Harrisons “While My Guitar Gently Weeps”, Paul McCartneys “Mother Nature’s Son”, Ringo Starrs “Don’t Pass Me By” og John Lennons “Across the universe”
Publikum bliver dog ikke snydt for sange fra tidligere Beatles-perioder. For eksempel “In My Life”, “Eleanor Rigby” og “Dr. Robert.” Og der er også gjort plads til hittet Can’t Buy Me Love.”

Knud Erik Fuddi Steengaard: violin, basviolin, mandolin & vokal
Bjørn Bønne Petersen: kontrabas, elbas, sitar, & vokal m.m.
Martin Blom Hansen: resonator, elguitar & vokal
Karsten Holm: akustik guitar og vokal

Koncert i Kirken Aps – Langelinie 20, 5230 Odense M – CVR.nr: 42378518