Logo
Genre:
Rytmisk
Folk
Temaer:
Kirkekoncerter
Opsætning:
Band

RUMPISTOL ENSEMBLE

Jens B. Christiansen, bedre kendt som Rumpistol, var på toppen af verden, da kroppen pludselig ikke ville mere. Musikeren blev tacklet af stress midt på livets travle vej.

Med albummet “After the Flood”, har Rumpistol taget et spring fra den elektroniske genre hans fans kender ham fra til noget helt roligt og neoklassisk, der indeholder en nyfunden minimalisme og skrøbelighed.“After the Flood” titlen maler et billede af kunstnerens post-apokalyptiske sindstilstand efter det hårde burnout og de nye kompositioner er således alle sammen skabt ved et klaver, hvilket har været givende, både terapeutisk og kunstnerisk.

I løbet af koncerten vil Jens B. Christiansen fortælle anekdoter om forløbet med stress og om hvordan han kæmpede sig tilbage til virkeligheden.
Udover Jens B. Christiansen (klaver, würlitzer & elektronik) består ensemblet af Line Felding (cello), Maria Jagd (violin) & Kristian Hoffmann (lap-steel & guitar).

Genre:
Salmer
Rytmisk
Folk
Temaer:
Julekoncerter
Kirkekoncerter
Opsætning:
Duo
Trio
Band

HELENE BLUM & HARALD HAUGAARD BAND SPECIAL GUEST ERIK RYDVALL - NORDISK JUL

Blum & Haugaard Band Danmarks folk-diva nr. 1 Helene Blum har sammen med violinisten Harald Haugaard etableret sig som nogle af de fineste fortolkere og fornyere af den danske musiktradition og levendegør kulturarv på allerhøjeste kunstneriske niveau. Deres egne sange og kompositioner blandes nænsomt med originale fortolkninger af gamle sange og instrumentalstykker fra den rige danske musikskat. Deres integritet er enestående, og deres store virtuositet og nærvær er med til at gøre deres koncerter uforglemmelige. Med deres uforlignelige Helene Blum & Harald Haugaard Band er de et af de fremmeste navne på den nye danske folkemusikscene, og med 100 koncerter om året, hvoraf de fleste spilles i udlandet, er de samtidig travle ambassadører for dansk musik og kultur i udlandet. Siden etableringen i 2008 har de gang på gang lagt publikum ned på festivaler, koncerthuse, klubber og koncertkirker i Europa, Nordamerika og Japan. Cellisten Kirstine Elise Pedersen, guitaristen Mikkel Grue og slagtøjsspilleren Sune Rahbek fuldender Blum & Haugaards musikalske univers med gennemmusikalsk spilleglæde med umiddelbar musik, der ikke behøver at gå omvejen gennem hjernen for at gå direkte i sjælen og ramme publikums rødder. Deres musik er tidløs, men bringer dog historien ind i fremtiden, og den er på en og samme tid genkedelig og dog mærkeligt fornyende. Dagbladet Jyske Vestkysten efterfølgende beskriver dem som et: “musikalsk festfyrværkeri”. Det britiske dagblad The Telegraph skriver “a haunting voice and transcending grace” om Helene Blums stemme og det danske musikmagasin Gaffa skriver om Haugaards album ”Den Femte Søster”, at han: ”endnu engang rammer hovedet på sømmet”.

Genre:
Rytmisk
Jazz
Temaer:
Kirkekoncerter
Opsætning:
Band

DANSKE SALMER OG SANG, KOMPOSITIONER AF BENJAMIN KOPPEL

Organic3 & Benjamin Koppel
Man vil opleve en aften, hvor kirkerummet bliver fyldt med fantastiske stemninger skabt af Koppels flotte lyriske tone og virtouose saxofonspil, Hammondorgelets mange facetter blandet med smagfuldt guitarspil fra en af Danmarks absolut bedste guitarister, Uffe Steen fra Aarhus og swingende trommespil fra Esben Bach.

Ved koncerten vil der blive spillet danske salmer i jazzarrangementer.

Benjamin Koppel – Er ud af den store musikalske Koppel-familie.
Uffe Steen – En fænomenal guitarist med sit virtuose og personlige spil.
Esben Bach – Fantastisk groovemaster. Super swingende trommeslager.
Niels Ole Sørensen – Hammondorganist. Årets Nordjyske Jazznavn 2009.

Genre:
Rytmisk
Folk
Temaer:
Kirkekoncerter
Opsætning:
Band

MEGET VELEGNET TIL EN MUSIKGUDSTJENESTE

Med nyt materiale og efter en veloverstået barsel for vores forsanger, er Nordens Tone nu igen klar til at give koncerter, og det ville være en stor glæde at besøge (eller genbesøge) din kirke. Vi har i snart 10 år spillet over 250 koncerter og turneret i Norge, Sverige, Finland, Tyskland, Tjekkiet – og på Ålandsøerne. Af de koncerter har ca. 100 været i kirker i Danmark og udlandet, og kirkerummet har vist sig at være særligt velegnet til vores musik, der som altid består af sange fra alle de nordiske lande sunget på originalsproget af vores sangerinde Jullie Hjetland. Nordens Tone er også meget velegnet til en Musikgudstjeneste.

Jullie Hjetland: Vinder af 2 DMA-statuetter for bedste sanger. Er lige nu aktuel med som sanger/skuespiller i teaterforestillingen “Troen og Ingen” med musik af Søren Huss

Hans Mydtskov: Mangeårigt medlem af succesgruppen Serras. Lektor på Det Syddanske Musikkonservatorium

Torben Bjørnskov: Mere end 200 kirkekoncerter med Lillian Boutté igennem 20 år. Lektor på Det Jyske Musikkonservatorium

Pojken Flensborg: Organist i Uldum og Langskov Kirker. Medlem af Den Nye Salmetrio. Underviser på Det Syddanske Musikkonservatorium

Nordens Tone
Genre:
Rytmisk
Temaer:
Kirkekoncerter
Opsætning:
Band

NOMADER MED HJEMVE SAMLER KIRKERUMMET

Man skal ikke lytte længe til Nomader med Hjemve, før det fornemmes, at bandet tackler emner, der adskiller sig markant fra normen i dansk rock. Som lytter bliver man hevet ind i en usminket, poetisk beåndet fremstilling af livet, som det nu engang udfolder sig her på planeten.
Hans Kristian Bang skriver teksterne og Michael Mendel Stern synger sangene med en overbevisende blanding af sårbarhed og fandenivoldskhed, understøttet af Jacob Kolkur: guitar, kor og Jesper Bo Hansen: guitar, keys og kor.

Nomader med Hjemve har spillet en række kirkekoncerter med stor succes.
Formatet er akustisk understøttet af klangfarver fra elektrisk guitar, som passer godt ind i kirkens åbne rum.

NICOLAJ STUBBE HØRLYCK, BØRNE- OG UNGDOMSPRÆST

“Nomader med Hjemve spillede i Brorsons Kirke i Januar 2015 til aftengudstjeneste Brorsons After Dark. Jeg oplevede at deres musik og tekster passede virkelig godt ind i kirkens rum. De melodiske klange skabte en helt unik stemning og de dybe eksistentielle tekster var nemme at forbinde med forskellige temaer indenfor kristendommen.”.


BIRGITTE KRAGH ENGHOLM, PRÆST VED MATHÆUS KIRKE, VESTERBRO, KBH

“”….Nomader med Hjemve samler kirkerummet så det både står urokkeligt fast som altid og så det bliver helt helt nyt.”

”En temaaften om sorg, tab og krise blev på smukkeste vis vævet sammen, pakket ind og afrundet af Nomadernes både blide og kraftfulde musikalske univers. Intensitet, nærvær og hudløse ord vævede sig ind i den stemning, der var i rummet”.

Genre:
Rytmisk
Temaer:
Foredrag
Kirkekoncerter
Opsætning:
Band

”CASH I KIRKEN EN MUSIKALSK FORTÆLLING”

Engle og dæmoner blander sig med countrymusik og amerikansk musikhistorie, når sangeren Karsten Holm & band leverer ”Cash i kirken”. En musikalsk fortælling om Johnny Cash og den evige kamp mellem det religiøse og tilværelsens skyggesider, der var en enorm drivkraft for ham som kunstner.

”Cash i kirken” handler om Johnny Cash og de indre kampe, han hele sit liv udkæmpede, og som udmøntede sig i de formidable sange og fortolkninger, han efterlod til denne verden. Karsten Holm fortæller om Cash’ tro, hans dæmoner, stofferne og alkoholen, hans kamp for at holde misbruget nede – den evige kamp mellem det gode og det onde.

Karsten Holm, vokal, guitar
Bjørn Bønne Petersen, kontrabas og kor
Martin Blom, diverse guitarer og kor
Knud Erik Fuddi Steengaard, violin og kor

”BEATLES I KIRKEN PÅ ÅNDELIG REJSE MED THE BEATLES”

Koncertfortællingen “Beatles i kirken” fortolker nogle af de stærke og eftertænksomme Beatles-sange og fortæller om dengang, John, Paul, George og Ringo søgte mod øst for at finde svar på de helt store spørgsmål.

Blandt de sange, der kom ud af opholdet i Indien, var George Harrisons “While My Guitar Gently Weeps”, Paul McCartneys “Mother Nature’s Son”, Ringo Starrs “Don’t Pass Me By” og John Lennons “Across the universe”
Publikum bliver dog ikke snydt for sange fra tidligere Beatles-perioder. For eksempel “In My Life”, “Eleanor Rigby” og “Dr. Robert.” Og der er også gjort plads til hittet Can’t Buy Me Love.”

Knud Erik Fuddi Steengaard: violin, basviolin, mandolin & vokal
Bjørn Bønne Petersen: kontrabas, elbas, sitar, & vokal m.m.
Martin Blom Hansen: resonator, elguitar & vokal
Karsten Holm: akustik guitar og vokal

Genre:
Rytmisk
Temaer:
Kirkekoncerter
Opsætning:
Band

EN ANDERLEDES KONFIRMANDGUDSTJENESTE

Siden Mathilde Falchs roste debutalbum ”Lad Mig Gå Fri” udkom i 2012, har den nu 24-årige sangskriver turneret land og rige rundt med sit band såvel som solo.

Mathilde Falch fortæller og synger oprigtigt om sygdom og misbrug… om ar på krop og sjæl. Men i den grad også om, hvordan det er at komme ud på den anden side.

JAN BROGAARD, SOGNEPRÆST

“Det var en flot koncert – lige efter vores smag, og vi følte os virkelig talt, sunget og spillet til i øjenhøjde. Spændt på at tale med konfirmanderne om en fælles god oplevelse i en af vore kirker – med et stort talent, der virkelig har noget på hjerte. Mange andre fra nær og fjern havde også fundet vej til koncerten.”.

Genre:
Rytmisk
Temaer:
Kirkekoncerter
Opsætning:
Band

RÅ ROCK + SWINGENDE GOSPEL = MAGI I KIRKEN

X Factor-vinder Linda Andrews og hendes fabelagtige gospelkor møder E-Street Jam, der gennem de sidste ti år har etableret sig som Skandinaviens ubetinget bedste Bruce Springsteen-coverband, i en forrygende musikalsk fusion. Oplev de smukke rockballader, hits og ørehængere på en helt ny og fantastisk vis, når de to talentfulde forsangere byder på både duetter og stort anlagte numre med bandet og koret.

“Vi har i fællesskab skabt et musikalsk spor, som vi meget gerne vil tage med os ud i kirkerne. For gospel klæder Springsteen – og omvendt; det er også derfor, han selv er gået den vej nogle gange,” smiler E-Street Jams karismatiske forsanger, Ulrik Bjørneboe. ”Og, tro mig, for publikum er denne koncert nok det tætteste, man kommer en aften i himmelen.”

E-STREET IN THE CHURCH

Unge som gamle elsker hans musik. Og den kan da også noget helt særligt. Den kan tale til hjernen og hjertet på en gang – pakket ind i den karakteristiske Bruce Springsteen-lyd, der har skabt kæmpehits gennem flere årtier.Det er musik med nerve. Det er inderligt og fyldt med kærlighed til vores medmennesker og den verden, vi lever i. Og det er lige præcis disse følelser E-Street In The Church på overbevisende vis sender ud i kirkerummet, når de, i dyb respekt for originalmusikkens puls og udtryk, hylder rocklegendens enorme bagkatalog.

E-Street In The Church er ikke bare et hvilket som helst coverband. De er nogle af de bedste. De ved, hvordan de begejstrer deres publikum, når de levere deres fabelagtige koncerter med en smagfuld blanding af forførende ballader og forrygende rocknumre. Faktisk gør de det så godt, at man for en kort stund skulle tro, at The Boss selv havde indtaget kirken.

En koncertoplevelse, der meget let kan gå hen og blive et trækplaster og en tilbagevendende begivenhed i jeres kirke, når I først har oplevet dem en gang.

Genre:
Rytmisk
Jazz
Latin
Temaer:
Kirkekoncerter
Opsætning:
Band

DODO SYNGER BENNY ANDERSEN

Kan Svante være en kvinde ? Det spørgsmål og andre observationer om kvindelige Svanters genvordigheder kan du får svar på, når du træder indenfor til koncert med Dodo og hendes fortolkninger af Benny Andersens “Svantes viser”.

I 2011 udkom det første soloudspil fra sangerinden Dodo i form af CD’en ”DodoBennyBossa” og siden har hun, ind imellem sit arbejde med Dodo & the Dodos, turneret med et udvalg af de klassiske sange om Svante. Tilsat bossanovaens varmt svingende rytmer og Dodos specielle lune får Benny Andersens finurlige tekster et helt nyt liv.

Koncerten byder derud over også på et par versioner af bossanovaens klassikere, samt på et par af Dodos egne kompositioner, som aldrig før har været spillet live.

Med sig på scenen har hun følge af: Jeppe Holst (guitar), Klaus Menzer (trommer), Rasmus Møldrup (bas), Albert Raft (sax).

Genre:
Rytmisk
Rock
Temaer:
Kirkekoncerter
Musikgudstjenester
Opsætning:
Band

U2, KIRKEKONCERT OG GUDSTJENESTE

Det irske rockband U2’s musik har i snart tre årtier betaget hele verden. Hvad færre ved er, at U2’s tekster og deres indhold altid har været stærkt påvirket af tro og Biblens ord.

Det danske orkester, Die Herren, har siden 1991 turneret med U2’s musik og spillet over 1700 koncerter.
 Det hele startede tilbage i 2005, hvor den første U2-gudstjeneste blev afholdt i Herning kirke – altså en gudstjeneste bygget op omkring Biblens ord i forhold til U2’s tekster og så selvfølgelig U2’s sange.

Die Herren har deltaget i arrangementer lige fra helt små landsbykirker med en enkel scene og lyssætning til de allerstørste domkirker med avancerede og storslåede lyd- og lysproduktioner.

Koncert i Kirken Aps – Langelinie 20, 5230 Odense M – CVR.nr: 42378518