Logo
Genre:
Salmer
Rytmisk
Temaer:
Familiekoncert
Fællessang
Kirkekoncerter
Konfirmationsgudstjenester
Opsætning:
Duo
Pressemateriale: Download (zip)

SANGLÆRKEN & SEBASTIAN

SANGLÆRKEN & SEBASTIAN “LYS I MØRKET”

En kombination af fællessang og solo numre, med cover sange af vor tids mest elskede danske og engelske sange. Inspireret af “Toppen af poppen” har duoen nyfortolket sangene, så de får nyt liv. Intime numre, som er egnet til det smukke kirkerum, hvor roen og nærværet indfinder sig. Vi ønsker at bevæge og skabe sammenhold, dette gør vi med en alsidig koncert med både fællessang og solo. Kirkekoncerterne har navnet “LYS I MØRKET” Ovenpå knap 2 år med corona, ønsker vi med denne koncert at sprede varme, glæde og lys. Sangene er med budskabet om en vis form for taknemmelighed og ligeså spørgsmål til livet. “For at tænde lys” “Hvor går vi hen når vi går” “Nær” “That is what friends are for” “Lyse nætter” “You say” “Halleluja” Og mange flere.. For 3. år i træk tager Sanglærken og Sebastian rundt i 20 byer og laver fællessang.

SANGLÆRKEN også ved navn Tina Wiberg er netop aktuel med sin første single “ONLY 17.” Med afsæt i hendes livshistorie, om at blive mor som 17 årige, opleve identitetskriser, depression og angst. Hun finder den største glæde når hun kan performe og inddrage publikum i rørende fortællinger og sange, da har hun dem i sin “hule hånd” og forstår at få sat et aftryk i et andet menneske.

SEBASTIAN er en ung musikstuderende som tilsluttede sig sanglærken år tilbage. I en alder af blot 14 år gav han koncert i DR’s Koncertsal. Her tale om et naturtalent med en fantastisk tilstedeværelse når han optræder.

Duoen kan også bookes til foredrag under overskriften “At lære at leve med angsten som min ven”. Tina Wiberg er i samarbejde med Peter Mygind udkommet med bogudgivelsen “Mobning med angst til følge”. Det er med afsæt i bogen og Tinas livshistorie det musikalske foredrag tager udgangspunkt i, det blandet med en masse skønne sange.

Kirkekoncert i Vinding Kirke 2021
Genre:
Salmer
Rytmisk
Jazz
Temaer:
Kirkekoncerter
Opsætning:
Trio

NYFORTOLKNIGER AF DANSKE SALMER

De tre konservatorieuddannede musikere Simon Krebs, Richard Andersson og Peter Hellesøe står bag Salmetrioen.

Med stor respekt for lyden i de originale melodier, fortolker trioen kendte danske salmer og giver dem en frisk og nutidig lyd. Undervejs giver Salmetrioen også smagsprøver på deres egne komponerede sange, ligesom Duke Ellington også har fundet vej til repertoiret.

En absolut velspillende trio, der med sine smukke, nyfortolkede salmer klæder kirkerummet og kæler for øregangen.

Genre:
Salmer
Rytmisk
Julemusik
Temaer:
Fællessang
Julekoncerter
Kirkekoncerter
Opsætning:
Duo
Trio
Pressemateriale: Download (pdf)

Trine Therkelsen Kirketurné

Trine Therkelsen åbnede sine vinduer og spredte glæde med sang, da Danmark lukkede ned i foråret 2020.

Et videoklip gik viralt og i dag har hun pladekontrakt og en masse koncerter på bagen. Trine har oplevet meget medieopmærksomhed og har en stor følgerskare på Instagram, hvor hendes følgere kan komme “med” til hendes koncerter rundt omkring i landet gennem videoklip fra bryllupper, fødselsdage, havefester og meget mere.

Med en usammenligneligt smuk vokal og et utroligt nærvær, omfavner Trine lytteren – både i sine selvskrevne sange og når hun på respektfuld vis dykker ned i den danske sangskat, og fortolker nye og gamle sange. Trine er af flere medier blevet omtalt som den danske udgave af Eva Cassidy, da hun ligeledes formår at fortolke sange på en måde, der kan give kuldegysninger og få tårerne til at trille ned af kinderne.

I efteråret 2022 tager hun guitarist, Lucas Pinarbasi, under armen og drager på kirketurné. Oplev en koncert med Trines egne populære sange – bl.a. hittet “Vågne Med Dig”, fortolkninger af kendte sange og syng med på udvalgte fællessange.

Trine Therkelsen Kirketurné
Genre:
Salmer
Rytmisk
Temaer:
Fællessang
Kirkekoncerter
Opsætning:
Solo
Pressemateriale: Download (pdf)

Lars Fiil

I Et Nyt Lys Udvalgte salmer fortolket og bearbejdet af pianist Lars Fiil Med udgangspunkt i et udvalgt af de smukkeste salmer fra den danske salmebog skaber den prisvindende jazzpianist Lars Fiil en meditativ og intens koncertoplevelse.

Her inviterer han lytteren indenfor i et helt særligt klangligt univers hvor han udforsker de stærke salmers helt unikke melodier og harmonier. Med en stor respekt for det kompositoriske og lyriske udgangspunkt vender og drejer han de velkendte sange og får dem til at fremstå i et nyt lys.

Lars Fiil har udgivet fem anmelderroste albums i eget navn, og har derudover medvirket på mere end 10 albums som sideman. Han har spillet koncerter i hele verden og har flere gange været nomineret til en Danish Music Award Jazz.

Sagt om koncerten: “Det store foyerrum fyldtes på en helt særlig måde af en svævende klang fra gulv til loft” “Vi fornemmede det, som om der var et helt stort orkester i rummet” “Nej, hvor gad jeg godt høre ham igen!”.

Genre:
Salmer
Temaer:
Kirkekoncerter
Opsætning:
Duo

BUDBRINGERENS FODTRIN – dramatisk fortolkning af klassiske salmer

Budbringerens Fodtrin er et anderledes koncertprojekt, hvor klassiske salmer fortolkes af en skuespiller og en singer/songwriter. Her bliver salmerne transformeret til små historier om de store spørgsmål i livet.

Salmerne bliver fortolket på en dramatisk måde og minder om udtrykket i en teaterkoncert. I hver salme er der et “jeg”, som har noget på hjerte og har noget som hun vil tale med Gud om. På den måde bliver salmerne til relaterbare små historier, hvor musikken er enkel og tilgengængelig, men smuk og fuld af eftertanke.

Det kan fx være “Til himlene rækker din miskundhed Gud”, som I denne fortolkning handler om en kvinde, der føler sig forladt og er vred på Gud. Eller det kan være “Dejlig er jorden”, som i denne udgave handler om en kvinde der er terminalt syg og snakker med Gud om dette vilkår.

Alle salmer er valgt på baggrund af en dyb og mangeårig kærlighed til Den danske Salmebog.

Budbringerens Fodtrin består af Ulla Vejby er skuespiller og kendt for sin rolle som stuepigen Edith i tv-serien Badehotellet og diverse andre tv-serier (Sygeplejeskolen, Tinka og kongespillet m.m.), film og teater. Hun har gennem mange år gået hånd i hånd med jazzen og har sunget i flere musicals og teater koncerter. I foråret 2022 er hun aktuel med musicalen “Oh Happy Day” på Folketeatret.

Jesper Braae Madsen er en guitarist og sanger, som særligt har udforsket singer/songwriter traditionen og tilføjer projektet en lyd af amerikansk folk/country samt nordisk indie musik. Med hans soloprojekt Echo Me, har han udgivet 3 fuldlængde albums og spillet flere hundrede koncerter i USA og store dele af Europa. Jesper har studeret på MGK i Kolding samt musikkonservatoriet i Odense.

Genre:
Salmer
Rytmisk
Folk
Temaer:
Julekoncerter
Kirkekoncerter
Opsætning:
Duo
Trio
Band

HELENE BLUM & HARALD HAUGAARD BAND SPECIAL GUEST ERIK RYDVALL - NORDISK JUL

Blum & Haugaard Band Danmarks folk-diva nr. 1 Helene Blum har sammen med violinisten Harald Haugaard etableret sig som nogle af de fineste fortolkere og fornyere af den danske musiktradition og levendegør kulturarv på allerhøjeste kunstneriske niveau. Deres egne sange og kompositioner blandes nænsomt med originale fortolkninger af gamle sange og instrumentalstykker fra den rige danske musikskat. Deres integritet er enestående, og deres store virtuositet og nærvær er med til at gøre deres koncerter uforglemmelige. Med deres uforlignelige Helene Blum & Harald Haugaard Band er de et af de fremmeste navne på den nye danske folkemusikscene, og med 100 koncerter om året, hvoraf de fleste spilles i udlandet, er de samtidig travle ambassadører for dansk musik og kultur i udlandet. Siden etableringen i 2008 har de gang på gang lagt publikum ned på festivaler, koncerthuse, klubber og koncertkirker i Europa, Nordamerika og Japan. Cellisten Kirstine Elise Pedersen, guitaristen Mikkel Grue og slagtøjsspilleren Sune Rahbek fuldender Blum & Haugaards musikalske univers med gennemmusikalsk spilleglæde med umiddelbar musik, der ikke behøver at gå omvejen gennem hjernen for at gå direkte i sjælen og ramme publikums rødder. Deres musik er tidløs, men bringer dog historien ind i fremtiden, og den er på en og samme tid genkedelig og dog mærkeligt fornyende. Dagbladet Jyske Vestkysten efterfølgende beskriver dem som et: “musikalsk festfyrværkeri”. Det britiske dagblad The Telegraph skriver “a haunting voice and transcending grace” om Helene Blums stemme og det danske musikmagasin Gaffa skriver om Haugaards album ”Den Femte Søster”, at han: ”endnu engang rammer hovedet på sømmet”.

Genre:
Salmer
Rytmisk
Temaer:
Julekoncerter
Kirkekoncerter
Opsætning:
Trio

ENESTÅENDE SOLIST MED FANTASTISK UDSTRÅLING

Lad Lene Siels fortryllende stemme fylde kirkerummet med kendte sange og evergreens året rundt. Ved årets julekoncerter er Lene én af de mest populære sangere herhjemme, men der er også mulighed for at engagere Lene på andre tider af året, hvor repertoiret er sammensat herefter.

Genre:
Salmer
Rytmisk
Foredrag
Temaer:
Foredrag
Julekoncerter
Kirkekoncerter
Opsætning:
Solo
Duo

EN AF LANDETS MEST ELSKEDE SANGERE OG SANGSKRIVERE

Lige fra begyndelsen af 80’erne, som medlem af popgruppen Tøsedrengene, og til i dag, har hun og hendes sange været en del af dansk kultur. Alle aldersklasser, og mennesker fra alle egne og dele af Danmark har igennem årtier mødtes omkring de sange, hun har skrevet og fortolket.
Anne Dorte har været en kendt og værdsat gæst i danske kirker siden hun i begyndelsen af 00’erne udgav to albums med traditionelle danske sange og salmer: ”Fred hviler over land og by” og ”Så stille som sne” De to albums fik stor succes, og det var naturligt at søge ud i kirkerne for at mødes med publikum om sangene.

Siden har Anne Dorte flittigt optrådt i danske kirker med sin duo bestående af pianisten Jesper Bo Hansen og guitaristen Johannes Nørrelykke. I dag med et repertoire der både indeholder hendes egne klassiske hits og sange, og et udvalg af sange fra den danske sang og salmeskat tilpasset årstiden.

En kirkekoncert med Anne Dorte Michelsen er et stykke dansk kultur, med sange som vi kan mødes om og genkende os selv i. Med inderlighed, fortælleglæde og et strejf af humor.

Musikalsk Foredrag: Hvem kan forklare en solnedgang?

En aften med Anne Dorte Michelsen.

De fleste kender Anne Dorte Michelsens sange og tekster.
I  årtier har de besunget det liv vi deler, og ind imellem også kæmper med hver for sig. I sit musikalske foredrag: ‘Hvem kan forklare en solnedgang?’ fletter Anne Dorte Michelsen sine egne sange og historierne bag, sammen med troen, mødet med Gud i musikken, og i salmerne. Det er historien om, hvordan hun helt fra barndommen fandt trøst og styrke i musikken. Både i sin egen musik, og tidens rock og popmusik. Men i lige så høj grad i de traditionelle danske sange og salmer. Og det er fortællingen om, hvordan sangene, både de ‘nye’ og de ‘gamle’ gennem årene ledte hende på sporet af troen og kirken. Det er beskrivelsen af sammenfaldet mellem den enkle og dybe ro og genkendelse, der kan folde sig ud i en sang, og så mødet med den større sammenhæng i troen og salmerne.

  • Hvordan kan denne tro finde en plads i vores moderne liv?
  • Hvordan kan vi åbne hjertet for nåden og mysteriet?
  • Hvordan giver vi os over til troen og alt det vi ikke kan forklare, men snarere fornemme, end forstå?
  • Er der et enkelt svar, eller findes svaret og bærebølgen i netop musikken?

Denne aften er ikke en koncert, men en fortælling,  med små musikalske eksempler, og en lejlighed til et intimt og personligt møde med mennesket bag sange, de fleste har lyttet  til, mange har følt sig rummet i, og ramt af, og stort set alle har danset til og sunget med på.

Genre:
Salmer
Rytmisk
Temaer:
Fællessang
Kirkekoncerter
Opsætning:
Duo
Trio

KONCERT FORTÆLLING OG FÆLLESSANG

I selskab med sin bror musiker Morten Søgaard (Masasolo, Billie Van o.a.) præsenterer Marianne Søgaard albummet SKYBRUD ved live-koncerter, og undervejs inviterer musikerne publikum til at synge med. Marianne Søgaard, som til daglig er musiklærer på Silkeborg højskole, vil også fortælle om sangene og den højskolekontekst, de er opstået og sunget i før, de blev indspillet og udgivet. Sårbare unge, samtaler om tro og eksistens, forfattersamarbejde i kølvandet på Kirkesangbogen, fællessang som kulturfænomen og fællesskabsdannelse er nogle af emnerne her.

Ved live-koncerten er det Morten og Marianne Søgaard, der synger og spiller henholdsvis flygel/klaver og guitar/effektpedaler.

Artisten Marianne Søgaard er en dansk sang- og salmedigter. Hun har skrevet sange sammen med blandt andre Dy Plambeck, Ursula Andkjær Olsen, Mads Eslund, Mirian Due m.fl. Hun har også sat melodi til flere digte af Inger Christensen. I 2018 vandt Marianne Søgaard DR P2’s konkurrence om at skrive Danmarks nye fødselsdagssang for voksne med sangen ’Fantastiske fødselar’. Sangen blev blandt andet sunget i forbindelse med H.K.H. Kronprins Frederiks 50års fødselsdag. Hun har også bidraget til Kirkesangbogen, som udkom på Det Kgl. Vajsenhus i 2017, med titlerne ’Hold håbet op’, ’Jeg ved, at én og én er to’ og ’Vi kommer til dit hus’. Tidligere har hun udgivet to albums med danske pop- og rocksange under kunstnernavnet ’Oui Mari’ og sunget sopran i det prisnominerede ensemble Vokalselskabet Glas. Hun har også været dukkefører for Sigurd Barreth i forestillingen ”Sigurd fortæller bibelhistorier”.

Genre:
Salmer
Rytmisk
Jazz
Temaer:
Kirkekoncerter
Opsætning:
Duo

SVENSKE SANGE M.M.

Sammen skaber duoen et helt nyt lydunivers omkring Cornelis Vreeswijk-sange som “Balladen om Fredrik Åkare och Cecilia lind”, sange fra mesterværket Jazz på Svenska med Jan Johansson og den mere end 500 år gamle folkevise “Till Österland vil jag fara”. Derudover vil man kunne høre nye versioner af Lysdals stærkt anmelderroste bagkatalog; musik, der med udgangspunkt i hans stærke tekster, fører lytteren fra tango til folk og ballader.
Varm og stemningsfuld musik i kirkerummet bliver undervejs krydret med gode historier og humor.

Jens Lysdal
født i Sverige af danske forældre, regnes af anmeldere både herhjemme og i udlandet for en af
Skandinaviens bedste guitarister og er samtidigt en af landets store
 og personlige stemmer. Han har inden for det sidste år både som musiker og sangskriver været mednomineret til en amerikansk Grammy og fået sit album Easy Heart nomineret til bedste folk-udgivelse i Tyskland.
Han har to gange – som eneste ikke-svensker – spillet til Cornelis Vreeswijk-dagen på den legendariske Mosebacke i Stockholm og
dannede i 15 år duo med Cornelis’ danske bassist Hugo Rasmussen, med hvem han udgav det dobbelt DMA-nominerede album Keep the light in your eyes.
Han har udgivet syv albums i eget navn og udkom i 2016 med Landet – sit første solo- album på dansk – med bl.a. radio-hittet “Masser af tid”.

Dan Hemmer
bliver ofte kaldt Danmarks orgeltroldmand pga. sit unikke og personlige spil og musikalske overskud. Han har i mange år spillet med toppen af dansk musik og har netop indspillet og været på sin anden turné med verdensstjernen og trommelegenden Steve Gadd (Paul Simon, Frank Sinatra, Paul McCartney, Eric Clapton) og spiller fast med bl.a. Povl Dissing, Billy Cross og Anne Dorte Michelsen.
Han er organist i flere kirker på Sjælland og vil bl.a. spille på kirkeorglerne til koncerterne.

Till Österland vil jag fara - Jens Lysdal

HELENE RASMUSSEN – KIRKE HYLLINGE KIRKE

“Jens Lysdal og Dan Hemmer gjorde i januar måned, takket være en meget inspireret, og indlevet koncert, en ganske almindelig søndag i Kirke Hyllinge kirke til noget helt særligt.
Det fine samspil mellem Jens Lysdal på guitarer og sang og Dan Hemmer på kirkeorgel – og ikke mindst mellem musikerne og publikum – fyldte rummet og sindet, så man gik stærkt opløftet og
beriget derfra. Det var en koncert med et skyhøjt musikalsk niveau, humor, intensitet og ekspressivitet.”.

CHRISTINA MORSING – BJERGSTED KIRKE

“I april havde vi besøg af Jens Lysdal og Dan Hemmer i Bjergsted Kirke.
De medvirkede til, at en fuld kirke fik en fantastisk aften med både alvor og lethed. De tos overlegne forhold til deres instrumenter og indbyrdes samspil, skabte en unik, varm og stemningsfuld scene i kirkerummet og musikken blev undervejs krydret med sjove historier og tør humor.”.

MARIANNE LJUNGBERG-JENSEN – TVEJE-MERLØSE KIRKE

“En meget stemningsfuld koncert i Tveje Merløse kirke for fulde huse. Lysdal leverede sangene med sin varme bløde stemme, så teksterne gik rent ind følelsesmæssigt, og understøttede sangenes historier og budskaber med små underfundige kommentarer undervejs. En meget anbefalelsesværdig konstellation som fungerer overordentligt godt i et kirkerum.”.

Koncert i Kirken Aps – Langelinie 20, 5230 Odense M – CVR.nr: 42378518