Logo
Genre:
Salmer
Rytmisk
Jazz
Temaer:
Kirkekoncerter
Opsætning:
Trio

NYFORTOLKNIGER AF DANSKE SALMER

De tre konservatorieuddannede musikere Simon Krebs, Richard Andersson og Peter Hellesøe står bag Salmetrioen.

Med stor respekt for lyden i de originale melodier, fortolker trioen kendte danske salmer og giver dem en frisk og nutidig lyd. Undervejs giver Salmetrioen også smagsprøver på deres egne komponerede sange, ligesom Duke Ellington også har fundet vej til repertoiret.

En absolut velspillende trio, der med sine smukke, nyfortolkede salmer klæder kirkerummet og kæler for øregangen.

Genre:
Jazz
Folk
Temaer:
Kirkekoncerter
Opsætning:
Duo

JULEKONCERT – SPRØDE TONER I KIRKEN

Efter en række succesfulde julekoncerter sidste år melder Uffe Steen/Thomas Sejthen Duo sig klar til igen at sprede julestemning med instrumentale og iørefaldende fortolkninger af kendte julesalmer og julemelodier både fra ind- og udland.
Guitaristen Uffe Steen er kendt for sine melodiske fraseringer og reflekterende samspil. Han modtog Ben Webster-prisen i 2015 samt en Danish Music Award Live-pris i 2017.
Bassisten Thomas Sejthen er en respekteret og erfaren musiker, der vækker mere og mere opmærksomhed for sit groovy, swingende og smagfulde spil.

Ved et julearrangement i kirken kan publikum forvente en klangfuld og hyggelig oplevelse med disse to erfarne musikere.

Genre:
Rytmisk
Jazz
Temaer:
Kirkekoncerter
Opsætning:
Trio

SELAH – ET ORD, FLERE BETYDNINGER

Selah, fra Salmernes Bog, er et spændende ord. Det kan både betyde den lille pause mellem salmevers. Men også et rungende amen!

Med Lone Boyds naturlige og elegante stemme, Mads Bærentzens ferme fingre på pianoet og Jens Jefsens lyriske kontrabas kaster Trio Selah sig kærligt over en håndfuld af vores dejlige danske salmer og giver dem et personligt og jazzet anstrøg. Salmerne har for rigtig mange mennesker en iboende værdi, som trioen tager under nænsom behandling i en både kunstnerisk og respektfuld fortolkning.

LISE THORBØLL MELCHIORSEN, SOGNEPRÆST

“Stemningsfuldt og autentisk: Trio Selah formår med deres musik at levere de gamle salmer på en ny og sjælfuld måde, dog uden at de bliver uigenkendelige – men netop genkendelige. Deres blanding af salmer og jazz egner sig rigtig godt til et kirkerum, og virker som et helt naturligt element i en gudstjeneste og også rigtig fine til almindelig koncert. Både dem, der kender salmerne i forvejen og dem, for hvem de er nye, vil få en god og nærværende oplevelse. Kvaliteten er i topklasse.”

Genre:
Rytmisk
Jazz
Temaer:
Kirkekoncerter
Opsætning:
Duo

A TRIBUTE TO ELLINGTON & ARMSTRONG

Denne fremragende nye duos kendetegn er en fælles dybtfølt passion for den helt specielle klaver/bas-klang og hele den lange legendariske historie, som de to instrumenter har sammen.

Disse to instrumenter kan skabe en næsten magisk kammermusikalsk stemning, og duo-formatet er perfekt til den spontane kommunikation, som Stief og von Spreckelsen mestrer på fornemmeste vis.

Stief og von Spreckelsens arrangementer af Armstrong og Ellingtons unikke musik favner og udnytter det helt specielle kirkerums atmosfære og skaber glæde, fordybelse og inspiration hos publikum

Erik Ørum von Spreckelsen startede sin karriere i Bob Rockwells kvartet “A Night Out” i 1986. Samtidig skabte han sammen med bl.a. Thomas Blachman og Lennart Ginman gruppen “Page One”, som høstede massiv international succes.

Bo Stief har i over 50 år manifesteret sig som en af de dygtigste bassister i verden og har spillet med mange legendariske jazzmusikere som f.eks. Miles Davis, Ben Webster, Johnny Griffin, Stan Getz og Dexter Gordon.

Genre:
Rytmisk
Jazz
Temaer:
Kirkekoncerter
Opsætning:
Band

DANSKE SALMER OG SANG, KOMPOSITIONER AF BENJAMIN KOPPEL

Organic3 & Benjamin Koppel
Man vil opleve en aften, hvor kirkerummet bliver fyldt med fantastiske stemninger skabt af Koppels flotte lyriske tone og virtouose saxofonspil, Hammondorgelets mange facetter blandet med smagfuldt guitarspil fra en af Danmarks absolut bedste guitarister, Uffe Steen fra Aarhus og swingende trommespil fra Esben Bach.

Ved koncerten vil der blive spillet danske salmer i jazzarrangementer.

Benjamin Koppel – Er ud af den store musikalske Koppel-familie.
Uffe Steen – En fænomenal guitarist med sit virtuose og personlige spil.
Esben Bach – Fantastisk groovemaster. Super swingende trommeslager.
Niels Ole Sørensen – Hammondorganist. Årets Nordjyske Jazznavn 2009.

Genre:
Rytmisk
Jazz
Temaer:
Kirkekoncerter
Opsætning:
Duo

UNGE JAZZTALENTER I INTIM DUO

Marie Mørck og Lasse Mørck har slået sig sammen i en utraditionel vokal/kontrabas-duo. Ud over en fælles forkærlighed til jazztraditionen deler de også efternavn og besidder hver især personligheder, der tydeligt stråler igennem deres musiceren.

De spiller både egne kompositioner og gamle jazzklassikere, alt sammen udført med overskud og velspillet snilde og elegance.

Instrumenteringen, sat sammen med musikernes ligefremhed og nærvær, danner grund for både varme, intimitet og masser af overraskelser i musikken, som ender ud i en regnbuefarvet og bevægende koncertoplevelse.

Mørck & Mørck - "Marvellous Moon"
Genre:
Salmer
Rytmisk
Jazz
Temaer:
Kirkekoncerter
Opsætning:
Duo

SVENSKE SANGE M.M.

Sammen skaber duoen et helt nyt lydunivers omkring Cornelis Vreeswijk-sange som “Balladen om Fredrik Åkare och Cecilia lind”, sange fra mesterværket Jazz på Svenska med Jan Johansson og den mere end 500 år gamle folkevise “Till Österland vil jag fara”. Derudover vil man kunne høre nye versioner af Lysdals stærkt anmelderroste bagkatalog; musik, der med udgangspunkt i hans stærke tekster, fører lytteren fra tango til folk og ballader.
Varm og stemningsfuld musik i kirkerummet bliver undervejs krydret med gode historier og humor.

Jens Lysdal
født i Sverige af danske forældre, regnes af anmeldere både herhjemme og i udlandet for en af
Skandinaviens bedste guitarister og er samtidigt en af landets store
 og personlige stemmer. Han har inden for det sidste år både som musiker og sangskriver været mednomineret til en amerikansk Grammy og fået sit album Easy Heart nomineret til bedste folk-udgivelse i Tyskland.
Han har to gange – som eneste ikke-svensker – spillet til Cornelis Vreeswijk-dagen på den legendariske Mosebacke i Stockholm og
dannede i 15 år duo med Cornelis’ danske bassist Hugo Rasmussen, med hvem han udgav det dobbelt DMA-nominerede album Keep the light in your eyes.
Han har udgivet syv albums i eget navn og udkom i 2016 med Landet – sit første solo- album på dansk – med bl.a. radio-hittet “Masser af tid”.

Dan Hemmer
bliver ofte kaldt Danmarks orgeltroldmand pga. sit unikke og personlige spil og musikalske overskud. Han har i mange år spillet med toppen af dansk musik og har netop indspillet og været på sin anden turné med verdensstjernen og trommelegenden Steve Gadd (Paul Simon, Frank Sinatra, Paul McCartney, Eric Clapton) og spiller fast med bl.a. Povl Dissing, Billy Cross og Anne Dorte Michelsen.
Han er organist i flere kirker på Sjælland og vil bl.a. spille på kirkeorglerne til koncerterne.

Till Österland vil jag fara - Jens Lysdal

HELENE RASMUSSEN – KIRKE HYLLINGE KIRKE

“Jens Lysdal og Dan Hemmer gjorde i januar måned, takket være en meget inspireret, og indlevet koncert, en ganske almindelig søndag i Kirke Hyllinge kirke til noget helt særligt.
Det fine samspil mellem Jens Lysdal på guitarer og sang og Dan Hemmer på kirkeorgel – og ikke mindst mellem musikerne og publikum – fyldte rummet og sindet, så man gik stærkt opløftet og
beriget derfra. Det var en koncert med et skyhøjt musikalsk niveau, humor, intensitet og ekspressivitet.”.

CHRISTINA MORSING – BJERGSTED KIRKE

“I april havde vi besøg af Jens Lysdal og Dan Hemmer i Bjergsted Kirke.
De medvirkede til, at en fuld kirke fik en fantastisk aften med både alvor og lethed. De tos overlegne forhold til deres instrumenter og indbyrdes samspil, skabte en unik, varm og stemningsfuld scene i kirkerummet og musikken blev undervejs krydret med sjove historier og tør humor.”.

MARIANNE LJUNGBERG-JENSEN – TVEJE-MERLØSE KIRKE

“En meget stemningsfuld koncert i Tveje Merløse kirke for fulde huse. Lysdal leverede sangene med sin varme bløde stemme, så teksterne gik rent ind følelsesmæssigt, og understøttede sangenes historier og budskaber med små underfundige kommentarer undervejs. En meget anbefalelsesværdig konstellation som fungerer overordentligt godt i et kirkerum.”.

Genre:
Rytmisk
Jazz
Temaer:
Kirkekoncerter
Opsætning:
Duo

EVERGREENS, JAZZSTANDARDS & GODE SALMER FRA DEN DANSKE SANGSKAT

Herlig duo-jazz i spontant sammenspil med fokus på gode melodier
. Spillet af to af landets fornemste musikere. Bassisten Jens Jefsen i samspil med pianisten Martin Schack. Duoen spiller med ægte lyttende følsomhed og er altid parate til at gå på opdagelse i musikken.

Martin Schack
 er en højt renommeret pianist med bopæl i Ribe og hele Danmark som sin arbejdsplads. Blandt hans egne udgivelser finder man flere albums med titlen ’Jazz På Dansk’. Martin spiller lydhørt med levende rytmik samt med en udpræget sans for både spændende og logiske harmoniseringer.

Jens Jefsen
 hører til blandt eliten af danske jazzbassister og har gennem mange år vundet anerkendelse for sit lyriske og lydhøre spil, som er bredt funderet i en personlig stil, der altid nurser øjeblikkets musik. Spillede i 70erne og 80erne med mange trendsættende amerikanske musikere, som var på gæstevisit i Danmark. Nu med adskillige solo-albums i bagagen.

Genre:
Rytmisk
Jazz
Temaer:
Julekoncerter
Kirkekoncerter
Opsætning:
Solo

MIKKEL PLOUG - BALCONY LULLABIES

“Mesterguitarist fortolker sangskatten, så tåren triller” skrev Henrik Palle i Politiken, efter selv at måtte klemme en tåre til Mikkels guitarversioner af de mest elskede danske sange, som blev landskendte under Danmarks nedlukning. Mikkel spillede hver aften vuggeviser i skumringen fra sin altan for na-boerne og senere publikum fra hele verden, der så med via live-facebook video.

Den internationalt anderkendte jazzguitarist, der er streamet over 2 millioner gange og har turneret i 25 lande, spillede hjerteskærende guitararrangementer af sange som Solen er så rød, mor, Jeg ved en lærkerede, Du som har tændt millioner af stjerner, og mange flere.
Flere hundrede støttede tilblivelsen af album “Balcony Lullabies” der udkom i Oktober. Nu kan de smukke melodier opleves live når Mikkel, der været solist med både DR Big Band og Den Kongelige Ballet, gæster kirker landet over.

“Menigheden elskede hans fine guitararrangementer af kendte danske sange.
Vi kan kun anbefale, at booke en koncert med Mikkel, som er en begavet og entusiastisk musiker.”
– Ruben Karschnick, organist ved Ansager og Skovlund kirker

 

Genre:
Rytmisk
Jazz
Temaer:
Kirkekoncerter
Opsætning:
Duo

WORLD-JAZZ MED MARIANE BITRAN-ALAIN APALOO DUO

Disse to World-Jazz musikere mødtes i København og opdagede øjeblikkeligt en musikalsk forbindelse, som de udviklede gennem årene ved at spille og turnere sammen med forskellige projekter. For nylig indspillede de dette nye Duo-projekt “Wind of Tomorrow”, der præsenterer deres kompositioner, som konjugerer Mariane Bitrans varme og udtryksfulde fløjter med Alain Apaloos opfindsomme linjer og stil, der ofte har mindelser til hans fædreland, Togo. Samspillet er næsten håndgribeligt, der producerer en farverig række af nye lyde; rytmen udvikler sig dynamisk og tager publikum med på en poetisk rejse; undertiden næsten som i en meditation.Mariane Bitran, fløjte, altfløjte, el.
Fransk tværfløjtenist bosat i Danmark siden 1998. Hendes musik spænder bredt; inspireret af forskellige former og rytmer og af hendes samarbejde med musikere fra verden-jazz-scene i Paris og i København, samt hendes rødder i både klassisk og moderne musik. Mariane Bitran har udgivet to albums med sin kvintet på stunt Records, A Place for You og All One, derefter i samarbejde med den japanske pianist, Makiko hirabayashi, Grey til Blue med den amerikanske saxofonist, Bob Rockwell.

Alain Apaloo, guitars, vokal, percussion
Startede fra barndommen med at spille traditionelle trommer i traditionel afrikanske musik-ensembler i sit hjemland, Togo. Alain begyndte at spille guitar tidligt med den legendariske togolesiske blues sanger, Jimmy Hope og derefter i Ghana med Kwame Yeboas Akra Band.

 

KJELD FRANDSEN – BERLINGSKE TIDENDE

“Hun udtrykte sig med elegance… og samtidig var hun i besiddelse af en ægte og progressiv jazz-musikalsk fantasi”.

Koncert i Kirken Aps – Langelinie 20, 5230 Odense M – CVR.nr: 42378518