Logo
Genre:
Rytmisk
Folk
Temaer:
Fællessang
Kirkekoncerter
Opsætning:
Duo
Pressemateriale: Download (zip)

Simon and Garfunkel Tribute

Ægte hyldest til Simon & Garfunkels musikalske arv og en påmindelse om de uforglemmelige øjeblikke, deres sange har skabt. ​ “Mrs. Robinson”, “Bridge over Troubled Water” eller det uimodståelige omkvæd i “The Boxer” – publikum synger med og genoplever den oprindelige følelse og ånd i Simon & Garfunkels musik. Med fængende fortællinger om Simon and Garfunkel, tiden og musikken binder Helge og Kasper sangene sammen til en smagsfuld og æstetisk helhed.

Simon and Garfunkel Tribute Duo er et genhør med Simon and Garfunkels største sange som de lød i 60’erne.

Genre:
Rytmisk
Folk
Temaer:
Julekoncerter
Kirkekoncerter
Opsætning:
Solo
Pressemateriale: Download (jpeg)

Tomas Høffding

Tomas Høffding er mest kendt som forsanger og bassist i det internationale succesorkester WhoMadeWho. Med et musikerliv præget af massive udlandsturneer og kæmpe fester har han med årene følt sig kaldet til at skabe sange ved siden af WhoMadeWho – sange som har fokus på det nære, intime og personlige. Sange som kan samle folk om sig selv og hinanden.

Genre:
Rytmisk
Jazz
Folk
Andet
Temaer:
Familiekoncert
Kirkekoncerter
Opsætning:
Duo
Pressemateriale: Download (zip)

Motus Mundi Duo

Musikken i Motus Mundi Duo består af originale kompositioner og nye fortolkninger af bl.a. gamle danske og svenske sange – lejlighedsvis krydret med lidt latin-jazz og inspirationer fra andre genre i verdensmusikken. Motus Mundi Duo kombinerer folkemusikkens enkelhed og klarhed med jazzens sammensatte former og harmoniseringer i en genre, der kan kaldes New Nordic Jazz.

Vit Musil og Søren Søeborg Ohlsen spillede første gang sammen for 30 år siden, og kender derfor hinanden rigtig godt. Søren, der er uddannet fra konservatoriet, har i mange år arbejdet med at facilitere spillesteder og kulturhuse i Danmark og Europa, men har også løbende spillet og komponeret flittigt. Vit, der oprindeligt er møbeldesigner fra Prag, har altid arbejdet som musiker, komponist og underviser i mange forskellige konstellationer og genrer fra fusionsmusik og verdensmusik over jazz-latin til bluesrock og teatermusik.

I Motus Mundi Duo deler de nu glæden ved at udtrykke sig instrumentalt i det sammenspil og den nærhed, der kommer af kun at være to musikere. De mange fælles erfaringer og deres fælles musikforståelse skaber oplevelser, som de elsker at dele med publikum i et nærværende og inddragende musikalsk fællesskab.

Genre:
Folk
Temaer:
Julekoncerter
Opsætning:
4 personer
Band
Pressemateriale: Download (zip)

LUNAU&SUND og SVØBSK Juletradition-Sange&Folk

På forunderligste vis fletter Svøbsk+Lunau&Sund de gamle julesalmer sammen og forener dem i et både traditionelt og moderne udtryk. Det får salmerne til at blomstre i en stemningsfuld buket af glæde, varme højtidelighed og fest.

De fire musikere har en vidtfavnende ballast indenfor kirkemusik, folkemusik, kor og rock/pop. Sammen leverer de en forrygende flot, professionel og hjertevarm koncert, der får julestemningen til at brede sig.

Musikerne i Lunau&Sund og Svøbsk bor i den samme lille fynske landsby. Med 500 meter imellem deres bindingsværkshuse har dette musikalske møde modnet sig igennem flere år.

Lineup: Maren Hallberg (Harmonika, kor), Jørgen Dickmeiss (Violin, Sang, m.m.) Trine Lunau (Sang) og Peter Sund (Guitar, kor)

Genre:
Folk
Temaer:
Foredrag
Opsætning:
Duo
Pressemateriale: Download (zip)

Svøbsk musikalsk foredrag

Maren Hallberg og Jørgen Dickmeiss danner det musikalske makkerpar Svøbsk og de fører lytteren igennem den fascinerende historie om folkemusikkens sammenspil med kirken.
I dette foredrag kommer publikum til at opleve smukke lig salmer, åndelige viser, finurlige skæmteviser, historier om kalkmalerier og dans i kirken samt fælles salmesang.

Maren og Jørgen mødte hinanden, da de studerede på folkemusiklinjen på konservatoriet for 20 år siden. Siden har de dannet makkerpar både musikalsk og privat og det har ført dem ud på mangt et musikalsk eventyr.

Svøbsk har gennem alle årene spillet koncerter i kirken og her blev de optaget af den fælles historie, som kirken og folkemusikken deler. Ud fra denne fælles nysgerrighed udspringer dette foredrag.

Svøbsk blender med flair for det nye og kærlighed til det gamle, den traditionelle spillemandsmusik, egne kompositioner, salmer og sange i et personligt og levende udtryk – et sammenspil som de har finpudset gennem de sidste 20 år. Svøbsk skaber en fortryllende og festlig stemning , og søger den nære kontakt med publikum.

”SVØBSK fortæller med humor, nærvær og stor musikalitet om folkemusikkens forbindelser til kirken gennem tiden -kan varmt anbefales!”
Jonas Hunt, Domkantor i Ribe

Genre:
Folk
Temaer:
Kirkekoncerter
Koncert for børn
Musikgudstjenester
Opsætning:
Duo
Pressemateriale: Download (zip)

Svøbsk kirkekoncert

Med flair for det nye og kærlighed til det gamle blender Svøbsk den traditionelle spillemandsmusik, egne kompositioner, salmer og sange i et personligt og levende udtryk – et sammenspil som de har finduset gennem de sidste 20 år. Svøbsk skaber en fortryllende og festlig stemning med sjæl og dyb indlevelse og søger den nære kontakt med publikum.

Svøbsk består af de to virtuose og velrenomerede spillemænd Jørgen Dickmeiss (violin, mandolin, sang og guitar – og sølvbeslået rigsspillemand) og Maren Hallberg Larsen (harmonika, sang).

Kirkekoncert
Svøbsk spiller kirkekoncerter som duo eller kvartet med Theis Langlands (piano, mundharpe) og Simon Busk (perkussion).

” Et imponerende balancesummer mellem tradition og fornyelse. De formår at sparke liv i alt fra klassiske polkaer til et par Grundtvig-salmer suppleret med eget materiale, så man ikke kan andet end fryde sig derover. ” Klaus Lynggaard, Information.

Musik til gudstjeneste
Svøbsk spiller typisk post-, inter- og præludium og akkompagnerer salmerne. Vi kan indgå i samarbejde med organist og kirkesanger, eller vi kan stå for musikken selv. Vi er fortrolige med liturgien. Ved friluftsgudstjeneste kan vi medbringe professionelt sang-anlæg, som præst og kirkesanger også kan benytte. Vi kan evt supplere med et par koncertnumre i sognehuset til kaffen eller frokosten.

Musik i kirken for børn
Vi har igennem hele vores karriere spillet mange familie- og skolekoncerter – gennem Levende Musik i Skolen, og har derved udviklet stor erfaring i kontakten til børn med musik. Denne erfaring har vi med, når vi – i samarbejde med kirken – laver familiegudstjenester eller koncert/gudstjenester hvor institutioner og/eller skoler inviteres hen i kirken.

Genre:
Rytmisk
Folk
Temaer:
Foredrag
Kirkekoncerter
Opsætning:
4 personer
Band
Pressemateriale: Download (zip)

Koncert & Foredrag om CV Jørgensen

Dansk rock er i sin oprindelse ikke kristen. Tværtimod. Den var et opgør med alle former for indretninger og institutioner inklusiv kirke og kristendom. Alligevel har den ikke kunnet luge ud i det kristne sprog. Ikke engang i rockens egne tekster. Det er, som om kristne ord og begreber sniger sig ind i dansk rock mere eller mindre ubemærket.

Vi er 3 musikere og en præst, der i 2 X 45 minutter fortolker C.V. Jørgensens musik og tekster. Musikken er tilbagelænet med nerve, fortolkningerne kristne, eksistentielle og biografiske. Det musikalske foredrag er for alle med interesse for C.V. Jørgensen, rockpoesi og teologi. Under hele det musikalske foredrag veksles der mellem foredrag og koncert med hele 9 af de bedste sange fra CV’s univers.

Anders Kjærsig (Tolker & taler): Præst, forfatter og debattør – har skrevet bogen ”Liv og lys” om CV Jørgensen i 2006.

Kim Sagild (Guitar & kor): Har en lang og flot karriere, bl.a. som guitarist, musiker og producer for store danske stjerner, som Nanna og Thomas Helmig og var bagmand til Afrika sangen.

Lene Nørgård Christensen (Percussion & vokal): Har igennem flere årtier spillet med det Belgisk/Congolesiske verdensnavn, “Zapmama”. Af danske topnavne kan nævnes Mek Pek Party Band.

Thorkil Bisgaard (Sang & guitar): Kendt fra det aarhusianske musikmiljø, bl.a. som sanger og oplevelses-medarbejder. Synger med dynamik, personlighed og nærvær.

Pressen skrev:

“C.V. Jørgensen fyldte halvfjerds, da landet var lukket ned, og fejringen fik aldrig vinger. Det laver præst Anders Kjærsig og bandet “Det si’r sig selv” om på med et musikalsk foredrag, hvor Skårup-præsten viser sig som en sand entertainer.” – Fyens Stiftstidende.

“Der er næppe noget der swinger som hovedgaden i Skårup en torsdag eftermiddag med regntunge skyer. Det skulle da lige være bandet “Det si’r sig selv”, som ikke disker op med rock i synagogen men pop i præstegården.” – Fyens Stiftstidende.

Koncert & Foredrag præsentation

Genre:
Rytmisk
Folk
Temaer:
Familiekoncert
Julekoncerter
Kirkekoncerter
Musikgudstjenester
Opsætning:
Trio

Nordisk jazz i særklasse

Trio Norskog er en jazztrio med en nordisk klang, der leverer lyriske arrangementer af velkendte nordiske klassikere. Alt fra nyfortolkninger af danske Carl Nielsen til finlandsk-svenske viser.

Trio Norskog består af saxofonist Jesper Ohm, kontrabassist Frederik Vermehren Gade og guitarist Rasmus Skovgaard.

Denne trio formår at spille lavt, men med en energi og intensitet, der gør det muligt for lytteren at vælge mellem koncertoplevelsen eller lækker baggrundsmusik.

Lyt til Trio Norskog på Soundcloud

Genre:
Rytmisk
Folk
Temaer:
Kirkekoncerter
Opsætning:
Solo
Pressemateriale: Download (zip)

Tue West Solo

I knap 20 år har Tue West opholdt sig på sin egen musikalske platform og har samtidig været en bestanddel af 0’ernes store generation af

dansksprogede sangskrivere.
Nærværende og altid aktuelle sange om livet er omdrejningspunktet og den udtryksfulde og improviserede tilgang til musikken er en stor del af musikerens dna.
Altid med et dynamisk set up, med plads til bredde i lyd og retning, der går hånd i hånd med fordybelsen i det traditionelle håndværk som sangskriver og fortæller.

Seneste udgivelser:
Den 5. november udgav Tue West sit første album i 5 år: “Frihed Til At Være En Fange”. I Perioden siden sidste album,“Derer ingen der venter på os” (2016), har han udsendt en EP og en håndfuld singler. Ydermere er sangskriveren repræsenteret i den 19. Udgave af Højskolesangbogen med sangen “Hvad tænker Ingrid på” Eslund/West.

På både albummet og til livekoncerter flirter sangskriveren med inspiration fra 70/80’ernes guitarkoryfæer, med den dansksprogede poesi som det fortællende midtpunkt.
Bagkataloget og de nye sange bliver fortolket i rejsen rundt i den improvisationsprægede folk/rock og i det autentiske nærvær.

Solo koncerterne har et intimt særpræg, båret frem af improviserede passager, poesi og historiefortælling, samt et bredt og genkendeligt bagkatalog.

Vokal, Guitar mm: Tue West

Genre:
Rytmisk
Folk
Temaer:
Kirkekoncerter
Opsætning:
Trio

ESTER BROHUS
- ET LILLE MENNESKE MED EN STOR FORTÆLLING

Ester Brohus er opvokset i kirken – det har hun aldrig lagt skjul på – og hendes voluminøse stemme kan noget helt særligt i det smukke kirkerum. Ester har i de sidste mange år trukket fulde huset i de danske kirker, og hun kan ikke andet end at glæde sig til, at komme ud igen.

Denne aften bliver for deltagerne et møde med et lille menneske med en stor fortælling, som sætter ord og lyd på det, som vi alle har indeni. Hun har aldrig været nærig med de personlige fortællinger, som rammer publikum når de mindst venter det… lige der på kirkebænken.

Til koncerten har hun datteren Sabrina Brohus med sig på kor og Andreas Hatholt på kontrabas. Og selvom Ester har spillet klaver det meste af året, så overlader hun denne aften tangenterne til Kristian Karrotki.

Repertoiret kommer til at indeholde nogle af de nye sange, men med en 30-år lang karriere i bagagen, så skal der alt andet lige være plads til gamle hits, Esters favoritter og de numre, som har den fantastiske historie. Og de gode historier er vigtige for sangskriveren. De, som tidligere har været til kirkekoncert med Ester Brohus ved, at hun yderst sjældent forbigår en god fortælling i forbindelse med et nummer.

Koncert i Kirken Aps – Langelinie 20, 5230 Odense M – CVR.nr: 42378518